Gaat u het SteigerHout schuren?
Zorg ervoor dat u de bolle zijde van de plank schuurt.
Dit is de beste en sterkste zijde en hierdoor het meest geschikt als zichtzijde voor uw project.

Wilt u liever geen stof en vuil op uw steigerplanken?
Verwijder dan het stof en vuil door het gebruik van een hogedrukspuit.
U verliest hiermee wel een beetje het robuuste karakter van de plank

Gaat u het SteigerHout schroeven?
Gebruik dan RVS / Inox schroeven, deze roesten niet.
Wij adviseren om de planken voor het schroeven voor te boren. Dit voorkomt splijten en splinteren van de planken.

Wilt u het SteigerHout buiten gebruiken?
Gebruikt steigerhout heeft een cementsluier en is vaak vergrijsd. Hierdoor heeft het enige duurzaamheid opgebouwd. Wilt u echter langer van uw meubel genieten en het ook buiten gebruiken dan adviseren wij om het te behandelen. Vraag dan uw dealer om onze speciale steigerhout beits of olie. Het steigerhout effect kan door de beits of olie wel wat veranderen van uiterlijk.

Zoekt u een speciaal maatwerk product in SteigerHout?
Raadpleeg dan uw dealer. SteigerHout België heeft veel mogelijkheden.

Hoe gaan we om met hout en vochtigheid?
Hout is een hygroscopisch materiaal. Dat wil zeggen: Het krimpt en zwelt bij afname en toename van het vochtigheidsgehalte. Het is dus van belang om het materiaal eerst een week aan de nieuwe omgeving te laten wennen. Zorg ervoor dat de planken in deze periode niet direct op elkaar liggen maar dat er wat ruimte tussen zit.Als de toepassing het toelaat adviseren wij om de planken ventilerend aan te brengen. Dit wil zeggen: Zorg ervoor dat er altijd iets van ruimte tussen de planken zit zodat het vocht er altijd uit kan. Vocht wat opgesloten zit gaat op den duur problemen geven. Ook adviseren wij om direct contact met de buitengrond/vloer te vermijden. Dit kan de levensduur van uw steigerhout meubel verlengen.

Heeft u een mooi project gemaakt van SteigerHout?
We zijn erg benieuwd naar het resultaat.
Stuur ons een mail met foto naar: info@steigerhoutbelgie.be

Bent u op zoek naar kussens voor op uw steigerhout meubels?
Raadpleeg dan uw dealer. Steigerhout België heeft veel mogelijkheden.

Beits
Steeds vaker wordt gebruikt steigerhout en ongeschaafd hout gebruikt voor stoere meubelen en objecten in de tuin. Een trend die hoort bij het “terug naar de natuur” gevoel. Met Steigerhout beits beschermt u niet alleen, maar onderstreept u nog meer de authentieke uitstraling. De beits is ook uitstekend te gebruiken op andere soorten zachthout. Een optimaal effect krijgt u op onbehandeld ruw hout. Steigerhout beits is verkrijgbaar in de kleuren white wash en grey wash.

Zachthoutolie
Zachte houtsoorten, zoals grenen, larix en vuren, vragen een andere aanpak dan hardhoutsoorten. Het is kwetsbaarder en er zal na verloop van tijd houtrot optreden. Om dit te voorkomen dient zachthout regelmatig behandeld te worden. Met de speciale Zachthoutolie wordt de oorspronkelijke uitstraling behouden en de levensduur verlengd.

Heeft u meer vragen over steigerhout? Stuur dan een mail naar: info@steigerhoutbelgie.be. We staan u graag te woord.